Tagliatelle s kuřecím masem
Ingredience
Ananas |
200 g |
Česnek |
1 stroužek |
Kečup ostrý |
2 polévková lžíce |
Kuřecí prsa |
500 g |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
40 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Parmezán |
100 g |
Tagliatelle |
600 g |
Voda pitná |
3 l |
Vývar zeleninový |
5 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Těstoviny vysypeme do vařící osolené vody, uvaříme, scedíme a zatím necháme stranou.
- Maso nakrájíme na tenké nudle, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném oleji opečeme, vyndáme z pánve a udržujeme v teple. Do té samé pánve dáme na kolečka nakrájený česnek, přidáme na středně velké kousky nakrájený ananas a opečeme.
- Ananas z pánve vyndáme, do pánve přilijeme olej, protlak, kečup, zalijeme vývarem, přidáme opečené maso, uvařené těstoviny, všechny suroviny zahřejeme a porcujeme na talíře, kam přidáme kousky opečeného ananasu, vrch posypeme nastrouhaným parmazánem a jídlo podáváme.