Polévka s dýní a batáty
Ingredience
Brambory sladké (Batáty) |
450 g |
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Dýně |
450 g |
Kari koření |
1.5 kávová lžička |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
1.25 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme v kastrolu na rozehřátém olivovém oleji doměkka.
- Na cibuli nasypeme kari a dobře obalíme. Přidáme drůbeží vývar, dýni a batáty, obojí oloupané a nahrubo nakrájené, přivedeme k varu, pak oheň zmírníme a vaříme 30-35 minut, zelenina má být křehká.
- Hotové rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem.
- V misce ozdobíme najemno nasekanou čerstvou pažitkou.