Polévka s dýní a batáty

Polévka s dýní a batáty - obrázek

Ingredience


Brambory sladké (Batáty) 450 g
Česnek 3 stroužek
Cibule 1 ks
Dýně 450 g
Kari koření 1.5 kávová lžička
Olej olivový 2 kávová lžička
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 1.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme v kastrolu na rozehřátém olivovém oleji doměkka.
  2. Na cibuli nasypeme kari a dobře obalíme. Přidáme drůbeží vývar, dýni a batáty, obojí oloupané a nahrubo nakrájené, přivedeme k varu, pak oheň zmírníme a vaříme 30-35 minut, zelenina má být křehká.
  3. Hotové rozmixujeme dohladka, dochutíme solí a pepřem.
  4. V misce ozdobíme najemno nasekanou čerstvou pažitkou.