Polévka žampionová s kroupami a mrkví

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Kopr čerstvý 2 polévková lžíce
Kroupy ječné 50 g
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Rajčata loupaná (konzervovaná) 800 g
Sůl 1 špetka
Vývar drůbeží 1.25 l
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme doměkka na rozehřátém oleji. Pak přimícháme nakrájená rajčata, drůbeží vývar, na kostičky nakrájenou velkou mrkev, ječné kroupy perličky a l lžíci nasekaného čerstvého kopru. Po přivedení k varu poodkryjeme pokličku a vaříme 45 minut na mírném ohni. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájené žampiony a vaříme dalších 10 minut. Před podáváním ozdobíme zbývajícím koprem.