Polévka žampionová s kroupami a mrkví
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce |
Kroupy ječné |
50 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
800 g |
Sůl |
1 špetka |
Vývar drůbeží |
1.25 l |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nahrubo nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek orestujeme doměkka na rozehřátém oleji. Pak přimícháme nakrájená rajčata, drůbeží vývar, na kostičky nakrájenou velkou mrkev, ječné kroupy perličky a l lžíci nasekaného čerstvého kopru. Po přivedení k varu poodkryjeme pokličku a vaříme 45 minut na mírném ohni. Osolíme, opepříme, přidáme nakrájené žampiony a vaříme dalších 10 minut. Před podáváním ozdobíme zbývajícím koprem.