Žampiony, rajčata, roketa s piniovými oříšky v salátu

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Cibule červená 0.5 ks
Citronová šťáva 60 ml
Olej olivový extra panenský 1 polévková lžíce
Olivy černé 50 g
Oříšky piniové 2 polévková lžíce
Rajčata Cherry 200 g
Roketa 2 hrst
Žampiony čerstvé 250 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Nejdříve v misce smícháme citronovou šťávu, olivový olej a balzamikový ocet, přidáme na plátky nakrájené žampiony, promísíme, přikryjeme potravinovou fólii a za občasného promíchání necháme 2 hodiny marinovat.
  2. Do připravené mísy dáme půlky cherry rajčátek, tenká kolečka červené cibule, černé olivy, předem opražené piniové oříšky, lístky rokety a zamícháme houbovou směs.