Žampiony, rajčata, roketa s piniovými oříšky v salátu
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Cibule červená |
0.5 ks |
Citronová šťáva |
60 ml |
Olej olivový extra panenský |
1 polévková lžíce |
Olivy černé |
50 g |
Oříšky piniové |
2 polévková lžíce |
Rajčata Cherry |
200 g |
Roketa |
2 hrst |
Žampiony čerstvé |
250 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Nejdříve v misce smícháme citronovou šťávu, olivový olej a balzamikový ocet, přidáme na plátky nakrájené žampiony, promísíme, přikryjeme potravinovou fólii a za občasného promíchání necháme 2 hodiny marinovat.
- Do připravené mísy dáme půlky cherry rajčátek, tenká kolečka červené cibule, černé olivy, předem opražené piniové oříšky, lístky rokety a zamícháme houbovou směs.