Velikonoční nádivka s uzenou krkovicí a kopřivami

Velikonoční nádivka s uzenou krkovicí a kopřivami - obrázek

Ingredience


Česnek 3 stroužek
Kopřiva 4 polévková lžíce
Libeček 0.5 polévková lžíce
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mléko plnotučné 4.5 dl
Nové koření mleté 2 špetka
Pepř citronový 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Strouhanka 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Uzená krkovička vařená 750 g
Vejce slepičí 6 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme 5 vajec, mléko, smetanu, strouhanku, sůl, pepř a mleté nové koření a prolisovaný česnek. Tyčovým mixerem směs rozmixujeme.
  2. Vařenou uzenou krkovici nakrájíme na malé kostičky. Omyjeme mladé kopřivy, petrželku a libeček. Bylinky drobně pokrájíme a spolu s masem je přimícháme ke strouhance. Vše důkladně promícháme.
  3. Pekáček vytřeme máslem, nádivku rozetřeme a dáme ji do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 30-40 minut. Přibližně 10 minut před dopečením povrch nádivky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme do zlatohněda.