Velikonoční nádivka s uzenou krkovicí a kopřivami
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Kopřiva |
4 polévková lžíce |
Libeček |
0.5 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
4.5 dl |
Nové koření mleté |
2 špetka |
Pepř citronový |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
1 dl |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Uzená krkovička vařená |
750 g |
Vejce slepičí |
6 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy dáme 5 vajec, mléko, smetanu, strouhanku, sůl, pepř a mleté nové koření a prolisovaný česnek. Tyčovým mixerem směs rozmixujeme.
- Vařenou uzenou krkovici nakrájíme na malé kostičky. Omyjeme mladé kopřivy, petrželku a libeček. Bylinky drobně pokrájíme a spolu s masem je přimícháme ke strouhance. Vše důkladně promícháme.
- Pekáček vytřeme máslem, nádivku rozetřeme a dáme ji do předem vyhřáté trouby na 190 °C. Pečeme přibližně 30-40 minut. Přibližně 10 minut před dopečením povrch nádivky potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme do zlatohněda.