Kukuřice s pórkem v bramborové polévce

Ingredience


Brambory 450 g
Česnek 2 stroužek
Citronová šťáva 1.5 polévková lžíce
Klasy kukuřice mražené 2 ks
Olej olivový 2 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 špetka
Pórek 1 ks
Sůl 1 špetka
Tymián čerstvý 1 polévková lžíce
Vývar drůbeží 1.25 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozehřátém oleji doměkka osmažíme na tenké plátky nakrájený pórek a prolisované stroužky česneku. Přilijeme drůbeží vývar, přidáme čerstvý tymián, oloupané a nakrájené brambory, vyloupanou kukuřici. Přidáme-li i klasy, dodají polévce zvláštní chuť. Až začne polévka bublat, zmírníme oheň a vaříme 10-15 minut, až jsou brambory měkké. Je-li polévka řídká, zahustíme ji tím, že rozmačkáme brambory. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.