Kukuřice s pórkem v bramborové polévce
Ingredience
Brambory |
450 g |
Česnek |
2 stroužek |
Citronová šťáva |
1.5 polévková lžíce |
Klasy kukuřice mražené |
2 ks |
Olej olivový |
2 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Pórek |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián čerstvý |
1 polévková lžíce |
Vývar drůbeží |
1.25 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozehřátém oleji doměkka osmažíme na tenké plátky nakrájený pórek a prolisované stroužky česneku. Přilijeme drůbeží vývar, přidáme čerstvý tymián, oloupané a nakrájené brambory, vyloupanou kukuřici. Přidáme-li i klasy, dodají polévce zvláštní chuť. Až začne polévka bublat, zmírníme oheň a vaříme 10-15 minut, až jsou brambory měkké. Je-li polévka řídká, zahustíme ji tím, že rozmačkáme brambory. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem.