Zavařený zeleninový salát
Ingredience
Cibule |
1000 g |
Cukr krupice |
250 g |
Deko |
100 g |
Fazole |
1000 g |
Ocet kvasný lihový |
250 ml |
Olej slunečnicový |
250 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
1000 g |
Rajčata |
1000 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 12 porcí
- Předem namočené fazole povaříme 40 minut, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím papriky s rajčaty omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, rajčata na plátky a ještě přepůlíme, oloupanou cibuli rozsekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme papriky, rajčata, cibuli a podusíme 10 minut. Do zeleniny přimícháme fazole, salátem naplníme zavařovací sklenice. Vodu přivedeme k varu, přilijeme ocet, přisypeme cukr, Deko a povaříme 5 minut. Nálevem zalijeme salát ve sklenicích, uzavřeme a zavařujeme 20 minut.
- Sklenice uchováváme na chladnějším místě.