Zavařený zeleninový salát

Ingredience


Cibule 1000 g
Cukr krupice 250 g
Deko 100 g
Fazole 1000 g
Ocet kvasný lihový 250 ml
Olej slunečnicový 250 ml
Paprikové lusky čerstvé 1000 g
Rajčata 1000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Předem namočené fazole povaříme 40 minut, scedíme a necháme vychladnout. Mezitím papriky s rajčaty omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, nakrájíme na proužky, rajčata na plátky a ještě přepůlíme, oloupanou cibuli rozsekáme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme papriky, rajčata, cibuli a podusíme 10 minut. Do zeleniny přimícháme fazole, salátem naplníme zavařovací sklenice. Vodu přivedeme k varu, přilijeme ocet, přisypeme cukr, Deko a povaříme 5 minut. Nálevem zalijeme salát ve sklenicích, uzavřeme a zavařujeme 20 minut.
  2. Sklenice uchováváme na chladnějším místě.