Čalamáda s mrkví
Ingredience
Cibule |
1 kg |
Cukr krupice |
500 g |
Deko |
100 g |
Feferony |
50 g |
Mrkev kořen |
1 kg |
Ocet vinný |
300 ml |
Olej slunečnicový |
750 ml |
Paprika červená |
1 kg |
Zelí hlávkové bílé |
5 kg |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Zelí nakrouháme nebo pokrájíme na proužky, papriky bez jádřinců na nudličky, cibuli nadrobno, mrkev strouháme. Vsypeme do kameninového hrnce, promícháme, ocet smícháme s cukrem, Dekem, nadrobno rozkrájenými feferonkami a vmícháme do čalamády. Zakryjeme a necháme stát do druhého dne. Přimícháme olej, naplníme sklenice, uzavřeme a skladujeme v chladnějším místě.