Čalamáda s okurkami

Čalamáda s okurkami - obrázek

Ingredience


Cibule 2 kg
Cukr krupice 300 g
Hořčičné semínko 100 g
Nové koření celé 30 g
Ocet vinný 1000 ml
Okurky 2 kg
Olej slunečnicový 200 ml
Paprika zelená 2 kg
Pepř černý celý 25 g
Rajčata 2 kg
Sůl 150 g
Voda pitná 3000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, okurky nakládačky pokrájíme na kolečka, papriky bez jádřinců na nudličky, rajčata na plátky a překrojíme napůl. Zeleninu spolu dobře promícháme.
  2. Vodu přivedeme k varu, přilijeme ocet, přidáme sůl, cukr, provaříme a odstavíme.
  3. Do každé sklenice nasypeme lžičku hořčičného semínka, naplníme zeleninou, zalijeme nálevem, přidáme lžíci oleje, 4 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, uzavřeme a zavařujeme 20 minut.
  4. Sklenice s čalamádou skladujeme v temnu a chladu.