Salát s tykví, paprikou a těstovinovou rýží

Ingredience


Balsamico ocet 60 ml
Olej olivový 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Roketa 50 g
Sůl 1 špetka
Těstovinová rýže 200 g
Tykev 450 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tykev s oranžovou dužinou nakrájíme na kousky 2,5x2,5cm, narovnáme na plech s pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a v předehřáté troubě na 230°C pečeme 25-30 minut. Rozkrojíme červenou a žlutou papriku, zbavíme je semen, nakrájíme na čtvrtky a pečeme 6-8 minut pod rozpáleným grilem, dokud na povrchu nezčernají. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, opatrně sloupneme slupku a papriky nakrájíme na tenké proužky.
  2. Než se upeče paprika, uvaříme v osolené vodě těstovinovou rýži doměkka, slijeme a necháme vychladnout.
  3. Vychladlou rýži přesypeme do velké mísy, přidáme tykev, červenou a žlutou papriku, roketu, sůl a pepř, zakapeme olivovým olejem a bílým balzamikovým octem a vše promícháme.