Salát s tykví, paprikou a těstovinovou rýží
Ingredience
Balsamico ocet |
60 ml |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Roketa |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Těstovinová rýže |
200 g |
Tykev |
450 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Tykev s oranžovou dužinou nakrájíme na kousky 2,5x2,5cm, narovnáme na plech s pečicím papírem, pokapeme olivovým olejem, osolíme, opepříme a v předehřáté troubě na 230°C pečeme 25-30 minut. Rozkrojíme červenou a žlutou papriku, zbavíme je semen, nakrájíme na čtvrtky a pečeme 6-8 minut pod rozpáleným grilem, dokud na povrchu nezčernají. Vyjmeme z trouby, necháme vychladnout, opatrně sloupneme slupku a papriky nakrájíme na tenké proužky.
- Než se upeče paprika, uvaříme v osolené vodě těstovinovou rýži doměkka, slijeme a necháme vychladnout.
- Vychladlou rýži přesypeme do velké mísy, přidáme tykev, červenou a žlutou papriku, roketu, sůl a pepř, zakapeme olivovým olejem a bílým balzamikovým octem a vše promícháme.