Šťavnatý rebarborový koláč s drobenkou
Ingredience
Cukr krupice |
150 g |
Cukr moučkový |
110 g |
Máslo čerstvé |
130 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
110 g |
Pomeranče |
1 ks |
Reveň (Rebarbora) |
1.5 kg |
Zázvor celý |
1 ks |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Troubu předehřejeme na 180C.
- Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
- V pánvi nejprve rozpustíme cukr, přidáme 50g másla a rebarboru, přilijeme šťávu z půlky pomeranče, vložíme cca 2cm kousek zázvoru, sušený zázvor a povaříme.
- Připravíme drobenku z mouky, moučkového cukru a zbytku másla.
- Rebarborovou směs dáme do zapékací misky, posypeme drobenkou, uhladíme a asi 20min zapečeme do zlatohnědé barvy.
- Koláč podáváme horký se zakysanou smetanou a snítkou máty, nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.