Šťavnatý rebarborový koláč s drobenkou

Šťavnatý rebarborový koláč s drobenkou - obrázek

Ingredience


Cukr krupice 150 g
Cukr moučkový 110 g
Máslo čerstvé 130 g
Mouka pšeničná hladká T 650 110 g
Pomeranče 1 ks
Reveň (Rebarbora) 1.5 kg
Zázvor celý 1 ks
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Troubu předehřejeme na 180C.
  2. Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na menší kousky.
  3. V pánvi nejprve rozpustíme cukr, přidáme 50g másla a rebarboru, přilijeme šťávu z půlky pomeranče, vložíme cca 2cm kousek zázvoru, sušený zázvor a povaříme.
  4. Připravíme drobenku z mouky, moučkového cukru a zbytku másla.
  5. Rebarborovou směs dáme do zapékací misky, posypeme drobenkou, uhladíme a asi 20min zapečeme do zlatohnědé barvy.
  6. Koláč podáváme horký se zakysanou smetanou a snítkou máty, nebo s kopečkem vanilkové zmrzliny.