Chňapal grilovaný

Ingredience


Chňapal červený 1500 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Olej rostlinný 1 polévková lžíce
Paprika zelená 3 polévková lžíce
Pažitka 2 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rybu očistíme, podélně rozkrojíme, vyjmeme páteř a pořádně ji opláchneme a vysušíme. Smícháme nakrájenou papriku, pažitku, citronovou šťávu, olej a směsí potřeme rybu zevnitř i zvenku. Rybu položíme na alobal.
  2. Elektrický gril : Rybu položíme na rošt, gril nastavíme na střední stupeň, přiklopíme víko a grilujeme asi 20 minut.
  3. Otevřený gril na dřevěné uhlí nebo plyn : Rošt zasuneme do nejvyšší polohy, měla by ryba ležet 10 cm nad zdrojem tepla. Rybu zabalíme do alobalu a položíme na rošt, grilujeme 10 minut.
  4. Gril na dřevěné uhlí a gril na plyn s víkem : Rybu položíme na rošt pro nepřímé grilování (teplo přichází ze stran), přiklopíme víko a pečeme ji 20 minut, dokud se maso nerozpadá.