Jarní omeleta s řeřichou

Ingredience


Cibulka jarní 1 ks
Máslo čerstvé 1.5 polévková lžíce
Pepř černý mletý 2 špetka
Řeřicha 3 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 2 polévková lžíce
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Eidam cihla 30% 2 polévková lžíce
Vejce slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jarní malou cibulku a řeřichu omyjeme. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka, řeřichu pokrájíme nadrobno.
  2. Do misky rozklepneme vajíčka, přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, sůl, pepř a směs vidličkou vyšleháme.
  3. V pánvi si rozpustíme máslo, na něm zpěníme cibuli a když se začne smažit, cibulku zalijeme rozšlehaným vejcem. Pohybem pánve vejce necháme "rozlít" a omeletu osmažíme z obou stran dozlatova.