Jarní omeleta s řeřichou
Ingredience
Cibulka jarní |
1 ks |
Máslo čerstvé |
1.5 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Řeřicha |
3 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
2 polévková lžíce |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr Eidam cihla 30% |
2 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 1 porce
- Jarní malou cibulku a řeřichu omyjeme. Cibulku nakrájíme na tenká kolečka, řeřichu pokrájíme nadrobno.
- Do misky rozklepneme vajíčka, přidáme nastrouhaný sýr, smetanu, sůl, pepř a směs vidličkou vyšleháme.
- V pánvi si rozpustíme máslo, na něm zpěníme cibuli a když se začne smažit, cibulku zalijeme rozšlehaným vejcem. Pohybem pánve vejce necháme "rozlít" a omeletu osmažíme z obou stran dozlatova.