Žebírka glazovaná

Ingredience


Jehněčí žebírka 1 kg
Brandy 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Koriandr čerstvý 1 kávová lžička
Med včelí 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 65 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Žebírka dáme na alobal a bohatě potřeme marinádou ze sójové omáčky, prolisovaného česneku, medu, nastrouhaného zázvoru a brandy ze všech stran. Dvakrát je obalíme a na krajích dobře uzavřeme, aby nám neunikala šťáva a necháme asi 30 minut odpočívat.
  2. Grilujeme přímou metodou, rošt nastavíme 3 cm nad zdroj tepla. Žebírka zabalená v alobalu položíme na rošt a z každé strany grilujeme 10 minut.
  3. Žebírka vyjmeme z alobalu a opět položíme na rošt a vždy po 1 minutě je obrátíme a hojně potřeme marinádou. Takto postupujeme, dokud neznědnou a nezískají křupavou glazuru, asi tak 9 minut. Doba grilování celkově je asi 30 minut.