Na havajský způsob vepřové na jehle

Ingredience


Cibule 100 g
Meloun cukrový 500 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Paprika žlutá 200 g
Vepřové maso libové 1 kg
Brandy 1 polévková lžíce
Česnek 3 stroužek
Med včelí 3 polévková lžíce
Omáčka sójová 70 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Marináda : med, nastrouhaný česnek, brandy a sójovou omáčku, vše smícháme a vložíme marinádu na nakrájené maso na kostky, aby nasáklo ze všech stran a marinujeme asi 30 minut.
  2. Kostky masa napícháme na grilovací jehly střídavě s kousky žluté papriky, cibule a melounu. Špízy potřeme marinádou a grilujeme podle druhu grilu.
  3. Gril na dřevěné uhlí a gril na plyn s víkem:
  4. namažeme si rošt olejem a jehly s masem tam rozložíme a hodně potřeme marinádou. Při uzavřeném grilu grilujeme cca 25 minut a během grilování 1-2 x obrátíme a potřeme marinádou.
  5. Otevřený gril: rošt nasadíme 3 cm nad zdroj tepla a rozehřejeme gril. Jehly s masem naskládáme na rošt a potřeme marinádou. Asi po 5 minutách špízy obrátíme a opět je potřeme marinádou.
  6. Doba grilování je asi 20 minut.