Na havajský způsob vepřové na jehle
Ingredience
Cibule |
100 g |
Meloun cukrový |
500 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Paprika žlutá |
200 g |
Vepřové maso libové |
1 kg |
Brandy |
1 polévková lžíce |
Česnek |
3 stroužek |
Med včelí |
3 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
70 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Marináda : med, nastrouhaný česnek, brandy a sójovou omáčku, vše smícháme a vložíme marinádu na nakrájené maso na kostky, aby nasáklo ze všech stran a marinujeme asi 30 minut.
- Kostky masa napícháme na grilovací jehly střídavě s kousky žluté papriky, cibule a melounu. Špízy potřeme marinádou a grilujeme podle druhu grilu.
- Gril na dřevěné uhlí a gril na plyn s víkem:
- namažeme si rošt olejem a jehly s masem tam rozložíme a hodně potřeme marinádou. Při uzavřeném grilu grilujeme cca 25 minut a během grilování 1-2 x obrátíme a potřeme marinádou.
- Otevřený gril: rošt nasadíme 3 cm nad zdroj tepla a rozehřejeme gril. Jehly s masem naskládáme na rošt a potřeme marinádou. Asi po 5 minutách špízy obrátíme a opět je potřeme marinádou.
- Doba grilování je asi 20 minut.