Jáhly s houbami
Ingredience
Houby sušené |
1 hrst |
Jáhly - loupané proso |
300 g |
Kmín celý |
1 špetka |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Voda pitná |
500 ml |
Zeleninová směs jarní - mražená |
200 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- Předem namočené houby slijeme, vymačkáme a nakrájíme nadrobno.
- V kastrole na rozehřátém oleji krátce osmahneme zeleninu a houby, osolíme a okmínujeme. Vmícháme okapané jáhly a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka za občasného zamíchání. Během dušení podle potřeby podléváme vodou.
- Nakonec do hotového pokrmu zamícháme nasekanou petrželku.