Jáhly s houbami

Ingredience


Houby sušené 1 hrst
Jáhly - loupané proso 300 g
Kmín celý 1 špetka
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Voda pitná 500 ml
Zeleninová směs jarní - mražená 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Jáhly na sítu několikrát spaříme vroucí vodou, potom propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
  2. Předem namočené houby slijeme, vymačkáme a nakrájíme nadrobno.
  3. V kastrole na rozehřátém oleji krátce osmahneme zeleninu a houby, osolíme a okmínujeme. Vmícháme okapané jáhly a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka za občasného zamíchání. Během dušení podle potřeby podléváme vodou.
  4. Nakonec do hotového pokrmu zamícháme nasekanou petrželku.