Bramborové noky s kroupami

Ingredience


Brambory 500 g
Kroupy ječné 125 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Mléko plnotučné 200 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kroupy propláchneme horkou i studenou vodou a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Scedíme je a umeleme.
  2. Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, k bramborám přilijeme horké mléko, přidáme máslo a vymícháme hladkou kaši. Opepříme ji a vmícháme mleté kroupy. Pod pokličkou necháme asi 30 minut odpočinout.
  3. Potom směs ještě jednou promícháme a lžící z ní vykrajujeme noky.
  4. Vhodnou přílohou je dušená zelenina.