Bramborové noky s kroupami
Ingredience
Brambory |
500 g |
Kroupy ječné |
125 g |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mléko plnotučné |
200 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kroupy propláchneme horkou i studenou vodou a uvaříme v mírně osolené vodě doměkka. Scedíme je a umeleme.
- Oloupané brambory nakrájíme na kousky a uvaříme v osolené vodě doměkka. Vodu slijeme, k bramborám přilijeme horké mléko, přidáme máslo a vymícháme hladkou kaši. Opepříme ji a vmícháme mleté kroupy. Pod pokličkou necháme asi 30 minut odpočinout.
- Potom směs ještě jednou promícháme a lžící z ní vykrajujeme noky.
- Vhodnou přílohou je dušená zelenina.