Bramborové šišky s kroupami

Ingredience


Brambory vařené ve slupce 500 g
Kroupy ječné 100 g
Mouka polohrubá 3 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Kroupy propláchneme horkou i studenou vodou a uvaříme doměkka. Scedíme je a umeleme.
  2. Ve slupce uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme mleté kroupy, žloutek, mouku a vypracujeme vláčné těsto.
  3. Z těsta vytvarujeme malé šišky, které vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vaříme asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
  4. Šišky podáváme jako přílohu k zeleninovým pokrmům nebo k omáčkám.