Bramborové šišky s kroupami
Ingredience
Brambory vařené ve slupce |
500 g |
Kroupy ječné |
100 g |
Mouka polohrubá |
3 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Kroupy propláchneme horkou i studenou vodou a uvaříme doměkka. Scedíme je a umeleme.
- Ve slupce uvařené brambory oloupeme a najemno nastrouháme. Přidáme mleté kroupy, žloutek, mouku a vypracujeme vláčné těsto.
- Z těsta vytvarujeme malé šišky, které vhazujeme do hrnce s vroucí osolenou vodou. Vaříme asi 10 minut, dokud nevyplavou na hladinu.
- Šišky podáváme jako přílohu k zeleninovým pokrmům nebo k omáčkám.