Indický chléb čapátí
Ingredience
Mouka pšeničná hrubá |
225 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do velké mísy dáme mouku a sůl a zamícháme. V mouce uděláme důlek a vléváme do něj postupně vodu a mícháme, abychom vytvořili vláčné těsto.
- Těsto 10 minut hněteme a poté ho vyválíme a rozdělíme na 12 stejných porcí. Každou porci vyválíme na pomoučněné ploše do kruhového tvaru.
- Rozehřejeme nepřilnavou pánev, jakmile bude stoupat pára, stáhneme plamen a vložíme čapátí a až se začne nafukovat, obrátíme je. Stlačíme opatrně plochou lžící a ještě jednou obrátíme. Poté vyndáme a dáme do tepla, než osmahneme ostatní.
- Podáváme teplé.