Indický chléb čapátí

Indický chléb čapátí - obrázek

Ingredience


Mouka pšeničná hrubá 225 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké mísy dáme mouku a sůl a zamícháme. V mouce uděláme důlek a vléváme do něj postupně vodu a mícháme, abychom vytvořili vláčné těsto.
  2. Těsto 10 minut hněteme a poté ho vyválíme a rozdělíme na 12 stejných porcí. Každou porci vyválíme na pomoučněné ploše do kruhového tvaru.
  3. Rozehřejeme nepřilnavou pánev, jakmile bude stoupat pára, stáhneme plamen a vložíme čapátí a až se začne nafukovat, obrátíme je. Stlačíme opatrně plochou lžící a ještě jednou obrátíme. Poté vyndáme a dáme do tepla, než osmahneme ostatní.
  4. Podáváme teplé.