Bulharský kotlík
Ingredience
Brambory |
400 g |
Citronová šťáva |
40 ml |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
10 g |
Paprika mletá sladká |
10 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Skopová plec |
600 g |
Špenát listový čerstvý |
400 g |
Sůl |
5 g |
Tuk |
60 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Plec kuchyňsky upravíme, nakrájíme na větší kostky, přelijeme vařící vodou, osolíme, opepříme a zvolna vaříme do poloměkka. Vložíme oloupané, na kostky na krájené brambory a pokračujeme ve vaření 15 minut.
- Potom přidáme nasekaný čerstvý špenát, zahustíme paprikovou jíškou,(kterou připravíme z tuku, mouky a papriky) zamícháme, podle potřeby naředíme, dovaříme doměkka. Na závěr přidáme citronovou šťávou.