Bulharský kotlík

Ingredience


Brambory 400 g
Citronová šťáva 40 ml
Mouka pšeničná hladká T 650 10 g
Paprika mletá sladká 10 g
Pepř černý mletý 3 g
Skopová plec 600 g
Špenát listový čerstvý 400 g
Sůl 5 g
Tuk 60 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Plec kuchyňsky upravíme, nakrájíme na větší kostky, přelijeme vařící vodou, osolíme, opepříme a zvolna vaříme do poloměkka. Vložíme oloupané, na kostky na krájené brambory a pokračujeme ve vaření 15 minut.
  2. Potom přidáme nasekaný čerstvý špenát, zahustíme paprikovou jíškou,(kterou připravíme z tuku, mouky a papriky) zamícháme, podle potřeby naředíme, dovaříme doměkka. Na závěr přidáme citronovou šťávou.