Smažená vejce v sýrovém obalu

Smažená vejce v sýrovém obalu - obrázek

Ingredience


Mouka pšeničná hladká T 650 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 3 polévková lžíce
Pepř 4 barev 4 špetka
Strouhanka 3 polévková lžíce
Sůl 3 špetka
Sýr Čedar 3 polévková lžíce
Vejce slepičí 5 ks
Máslo 1.5 polévková lžíce
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 4 vejce uvaříme v 5 dl vody natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak je zchladíme a oloupeme. Rozkrájíme je na poloviny.
  2. V misce vyšleháme 1 vejce se solí a pepřem. V druhé misce smícháme strouhanku s nastrouhaným sýrem, do třetí misky dáme 2 lžíce hladké mouky.
  3. Poloviny vajec obalíme v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance se sýrem. Smažíme je dozlatova z každé strany v rozpáleném oleji s máslem.