Smažená vejce v sýrovém obalu
Ingredience
Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce |
Pepř 4 barev |
4 špetka |
Strouhanka |
3 polévková lžíce |
Sůl |
3 špetka |
Sýr Čedar |
3 polévková lžíce |
Vejce slepičí |
5 ks |
Máslo |
1.5 polévková lžíce |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 2 porce
- 4 vejce uvaříme v 5 dl vody natvrdo. Vaříme je 10 minut, pak je zchladíme a oloupeme. Rozkrájíme je na poloviny.
- V misce vyšleháme 1 vejce se solí a pepřem. V druhé misce smícháme strouhanku s nastrouhaným sýrem, do třetí misky dáme 2 lžíce hladké mouky.
- Poloviny vajec obalíme v mouce, pak ve vajíčku a nakonec ve strouhance se sýrem. Smažíme je dozlatova z každé strany v rozpáleném oleji s máslem.