Skopová plec s bramborem
Ingredience
Brambory |
1.2 kg |
Cibule |
80 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Skopová plec |
600 g |
Sůl |
5 g |
Tuk |
60 g |
Vývar z hovězích kostí |
600 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Plec kuchyňsky upravíme osolíme, opepříme, vložíme do hrnce, přelijeme vývarem a pod pokličkou dusíme, občas přeléváme vypečenou šťávou (podle potřeby dolijeme vodu). Na tuku osmažíme kolečka
- cibule dozlatova a dáme i s tukem k masu. Přidáme k němu kostky brambor a dusíme doměkka.
- Šťávu vydusíme na tuk - nezahušťujeme.
- Podáváme na horkém taliři: porci masa, brambor a cibule.