Pstruh s avokádovou salsou

Ingredience


Avokádo 1 ks
Brambory 360 g
Cibule červená 0.5 ks
Koriandr čerstvý 20 g
Limetková šťáva 2 polévková lžíce
Ocet vinný červený 2 polévková lžíce
Okurka salátová 1 ks
Olej olivový 0.5 kávová lžička
Pstruh 720 g
Rajčata 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na rozehřátém grilovacím plátu, potřeném olivovým olejem, opečeme brambory s červenou slupkou nakrájené na čtvrtky, asi 10 minut.
  2. Olivovým olejem potřeme 4 plátky pstruha, rozdělené na polovinu, a z obou stran opékáme 4-5 minut. Zkontrolujeme, zda je pstruh propečený.
  3. Jako další si nachystáme avokádovou salsu. V misce zamícháme kostičky oloupaného a vypeckovaného avokáda, nakrájenou neoloupanou malou okurku a středně velké rajče, obojí bez semínek, kostičky červené cibule, limetkovou šťávu, červený vinný ocet a lístky čerstvého koriandru.
  4. Upečené brambory rozložíme na talíře, položíme na ně pstruha, polijeme avokádovou salsou a podáváme.