Pstruh s avokádovou salsou
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Brambory |
360 g |
Cibule červená |
0.5 ks |
Koriandr čerstvý |
20 g |
Limetková šťáva |
2 polévková lžíce |
Ocet vinný červený |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
1 ks |
Olej olivový |
0.5 kávová lžička |
Pstruh |
720 g |
Rajčata |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na rozehřátém grilovacím plátu, potřeném olivovým olejem, opečeme brambory s červenou slupkou nakrájené na čtvrtky, asi 10 minut.
- Olivovým olejem potřeme 4 plátky pstruha, rozdělené na polovinu, a z obou stran opékáme 4-5 minut. Zkontrolujeme, zda je pstruh propečený.
- Jako další si nachystáme avokádovou salsu. V misce zamícháme kostičky oloupaného a vypeckovaného avokáda, nakrájenou neoloupanou malou okurku a středně velké rajče, obojí bez semínek, kostičky červené cibule, limetkovou šťávu, červený vinný ocet a lístky čerstvého koriandru.
- Upečené brambory rozložíme na talíře, položíme na ně pstruha, polijeme avokádovou salsou a podáváme.