Bratislavská skopová roláda
Ingredience
Česnek |
3 stroužek |
Cibule |
120 g |
Feferony |
2 ks |
Maso mleté - mix |
150 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel - nať |
15 g |
Skopové kotlety |
600 g |
Slanina vepřová |
80 g |
Strouhanka |
30 g |
Sůl |
5 g |
Tuk |
40 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar z hovězích kostí |
300 ml |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mleté maso zamícháme s jemně pokrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanými feferonkami, osolíme, přidáme vejce, nasekanou petržel, smícháme, podle potřeby zahustíme strouhankou. Kotlety vykostíme a připravíme na plát, osolíme, opepříme, potřeme náplní, poklademe plátky slaniny, zavineme, zajistíme nití a zprudka na rozpáleném tuku opečeme.
- Podlijeme, podusíme doměkka.