Vepřová žebírka Balkán
Ingredience
Česnek |
15 g |
Cibule |
250 g |
Olej stolní |
120 ml |
Rajčata |
350 g |
Sůl |
10 g |
Sýr balkánský |
70 g |
Vepřová pečeně |
1300 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Vepřovou pečeni omyjeme a zbavíme části obratlových kostí. Nasekáme z ní žebírka, lehce je naklepeme, okraje nařízneme, žebírko osolíme a na větší části horkého oleje po obou stranách opečeme.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme ji na zbylém oleji dozlatova. Přidáme nakrájený česnek, oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme a podlijeme vodou. Spolu s opečenými žebírky dusíme doměkka.
- Měkká žebírka posypeme sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme dorůžova.
- Při podávání podléváme žebírko šťávou.