Vepřová žebírka Balkán

Ingredience


Česnek 15 g
Cibule 250 g
Olej stolní 120 ml
Rajčata 350 g
Sůl 10 g
Sýr balkánský 70 g
Vepřová pečeně 1300 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vepřovou pečeni omyjeme a zbavíme části obratlových kostí. Nasekáme z ní žebírka, lehce je naklepeme, okraje nařízneme, žebírko osolíme a na větší části horkého oleje po obou stranách opečeme.
  2. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a osmažíme ji na zbylém oleji dozlatova. Přidáme nakrájený česnek, oloupaná, na čtvrtky nakrájená rajčata, osolíme a podlijeme vodou. Spolu s opečenými žebírky dusíme doměkka.
  3. Měkká žebírka posypeme sýrem a ve vyhřáté troubě zapečeme dorůžova.
  4. Při podávání podléváme žebírko šťávou.