Toasty s husími játry
Ingredience
Chléb toastový |
4 plátek |
Cibule červená |
2 ks |
Játra husí |
200 g |
Mléko polotučné |
200 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sádlo škvařené |
150 g |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Játra nejprve necháme namáčet asi půl hodiny v mléce, aby bylo maso křehčí. Poté vyjmeme a vložíme do rozpuštěného sádla, tak aby byla celá potopená.
- V troubě předehřáté na 80C upečeme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme je z tuku, osolíme, vložíme do porcelánové nádoby s víčkem, zalijeme sádlem, necháme zchladnout a vložíme do lednice.
- Játra podáváme studená, nakrájená na plátky, na opečeném toastu, ozdobená paprikou a kroužky cibulky.