Toasty s husími játry

Ingredience


Chléb toastový 4 plátek
Cibule červená 2 ks
Játra husí 200 g
Mléko polotučné 200 ml
Paprikové lusky čerstvé 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Sádlo škvařené 150 g
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Játra nejprve necháme namáčet asi půl hodiny v mléce, aby bylo maso křehčí. Poté vyjmeme a vložíme do rozpuštěného sádla, tak aby byla celá potopená.
  2. V troubě předehřáté na 80C upečeme. Když je maso téměř měkké, vyjmeme je z tuku, osolíme, vložíme do porcelánové nádoby s víčkem, zalijeme sádlem, necháme zchladnout a vložíme do lednice.
  3. Játra podáváme studená, nakrájená na plátky, na opečeném toastu, ozdobená paprikou a kroužky cibulky.