Balkánské skopové s rýží

Ingredience


Cibule 250 g
Cibulka jarní 150 g
Mrkev kořen 200 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Protlak rajčatový 3 polévková lžíce
Rajčata 250 g
Rýže loupaná 400 g
Skopové maso přední 600 g
Sůl 5 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Skopové maso kuchyňsky upravíme a pokrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme maso a osmažíme. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, na kroužky cibuli, vše osmažíme, přidáme rajčatový protlak, přilijeme vodu, osolíme, opepříme, povaříme, přisypeme rýži a maso, dusíme do poloměkka.
  2. Před koncem vložíme do předehřáté trouby dopéct.
  3. Podáváme obložené nakrájenou cibulkou s natí a kousky rajčat.