Balkánské skopové s rýží
Ingredience
Cibule |
250 g |
Cibulka jarní |
150 g |
Mrkev kořen |
200 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Protlak rajčatový |
3 polévková lžíce |
Rajčata |
250 g |
Rýže loupaná |
400 g |
Skopové maso přední |
600 g |
Sůl |
5 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 70 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Skopové maso kuchyňsky upravíme a pokrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, vložíme maso a osmažíme. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, na kroužky cibuli, vše osmažíme, přidáme rajčatový protlak, přilijeme vodu, osolíme, opepříme, povaříme, přisypeme rýži a maso, dusíme do poloměkka.
- Před koncem vložíme do předehřáté trouby dopéct.
- Podáváme obložené nakrájenou cibulkou s natí a kousky rajčat.