S paprikami púrí
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Cibule |
1 ks |
Jogurt bílý |
4 polévková lžíce |
Kari pasta |
2 kávová lžička |
Lilek |
0.25 ks |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
125 g |
Olej rostlinný |
5 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
6 polévková lžíce |
Paprika červená |
0.5 ks |
Paprika zelená |
0.5 ks |
Rajčata loupaná (konzervovaná) |
225 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
5 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 55 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Do mísy dáme mouku, olej, sůl, přidáme horkou vodu a mícháme, dokud nebudeme mít hladké těsto. Hněteme, a poté přikryté necháme odpočinout 30 minut.
- V pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, pokrájené papriky, lilky, zázvor, chilli, kari pastu a rozetřený česnek. Vmícháme konzervovaná rajčata a sůl. Bez pokličky vaříme 5 minut. Až bude směs hustá, odstavíme. Máme vrchní vrstvu.
- Těsto prohněteme a rozdělíme na 6 dílů. Každý rozválíme na placku o průměru 15 cm. Každou placku rozválíme, aby nevyschla.
- Rozpálíme v pánvi olej a každou púrí - placku smažíme z každé strany 15 vteřin. Necháme okapat a udržujeme teplé, než osmahneme všechny.
- Ohřejeme zeleninovou směs, púrí dáme na talíře a nahoru přidáme zeleninovou směs. Na každou porci dáme 1 lžíci jogurtu a ihned podáváme.