S paprikami púrí

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Cibule 1 ks
Jogurt bílý 4 polévková lžíce
Kari pasta 2 kávová lžička
Lilek 0.25 ks
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 125 g
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Olej slunečnicový 6 polévková lžíce
Paprika červená 0.5 ks
Paprika zelená 0.5 ks
Rajčata loupaná (konzervovaná) 225 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 5 polévková lžíce
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme mouku, olej, sůl, přidáme horkou vodu a mícháme, dokud nebudeme mít hladké těsto. Hněteme, a poté přikryté necháme odpočinout 30 minut.
  2. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme pokrájenou cibuli, pokrájené papriky, lilky, zázvor, chilli, kari pastu a rozetřený česnek. Vmícháme konzervovaná rajčata a sůl. Bez pokličky vaříme 5 minut. Až bude směs hustá, odstavíme. Máme vrchní vrstvu.
  3. Těsto prohněteme a rozdělíme na 6 dílů. Každý rozválíme na placku o průměru 15 cm. Každou placku rozválíme, aby nevyschla.
  4. Rozpálíme v pánvi olej a každou púrí - placku smažíme z každé strany 15 vteřin. Necháme okapat a udržujeme teplé, než osmahneme všechny.
  5. Ohřejeme zeleninovou směs, púrí dáme na talíře a nahoru přidáme zeleninovou směs. Na každou porci dáme 1 lžíci jogurtu a ihned podáváme.