Studený salát ze žaludového želé Tottori

Ingredience


Chryzantéma 30 g
Mrkev kořen 30 g
Okurky 70 g
Paprika červená 10 g
Paprika zelená 15 g
Sůl 1 kávová lžička
Želé žaludové 300 g
Česnek 2.7 g
Cibulka jarní 4.5 g
Cukr krupice 2 g
Olej sezamový 13 ml
Omáčka sójová 24 ml
Paprika mletá sladká 1.1 g
Sezam - semena 2 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Želé nakrájíme na silnější plátky. Okurku očistíme tak, že ji chvíli budeme třít v utěrce se solí. Potom okurku nakrájíme na šikmé, delší plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme ji na stejně velké plátky jako okurku. Lusky paprik zbavíme jadřinců a nakrájíme je na stejné plátky jako okurku a mrkev. Chryzantému opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme ji na delší 5 cm kousky. Připravíme kořenící omáčku.
  2. Připavené kousky zeleniny a kořenící omáčku promícháme s kousky želé. Pokrm podáváme studený.
  3. Kořenící omáčka:
  4. Česnek a jarní cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibulku a česnek smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, sezamovými semínky a sezamovým olejem. Omáčku ochutíme mletou červenou paprikou.