Studený salát ze žaludového želé Tottori
Ingredience
Chryzantéma |
30 g |
Mrkev kořen |
30 g |
Okurky |
70 g |
Paprika červená |
10 g |
Paprika zelená |
15 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Želé žaludové |
300 g |
Česnek |
2.7 g |
Cibulka jarní |
4.5 g |
Cukr krupice |
2 g |
Olej sezamový |
13 ml |
Omáčka sójová |
24 ml |
Paprika mletá sladká |
1.1 g |
Sezam - semena |
2 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Želé nakrájíme na silnější plátky. Okurku očistíme tak, že ji chvíli budeme třít v utěrce se solí. Potom okurku nakrájíme na šikmé, delší plátky. Mrkev oloupeme a nakrájíme ji na stejně velké plátky jako okurku. Lusky paprik zbavíme jadřinců a nakrájíme je na stejné plátky jako okurku a mrkev. Chryzantému opereme pod tekoucí vodou a nakrájíme ji na delší 5 cm kousky. Připravíme kořenící omáčku.
- Připavené kousky zeleniny a kořenící omáčku promícháme s kousky želé. Pokrm podáváme studený.
- Kořenící omáčka:
- Česnek a jarní cibulku oloupeme a nasekáme nadrobno. Nasekanou cibulku a česnek smícháme s cukrem, sójovou omáčkou, sezamovými semínky a sezamovým olejem. Omáčku ochutíme mletou červenou paprikou.