Barevná vejce pro koledníky

Ingredience


Hořčice plnotučná 1 kávová lžička
Křen 2 polévková lžíce
Limetka 1 ks
Majonéza 3 polévková lžíce
Okurky nakládané 2 ks
Olivy černé 8 ks
Olivy zelené 8 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř 4 barev 4 kávová lžička
Smetana 33% (šlehačka) 1 dl
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr Čedar 100 g
Sýr krémový 0.5 polévková lžíce
Tabasco 0.5 kávová lžička
Tvaroh jemný 100 g
Vejce slepičí 10 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. 10 vajec uvaříme v 1 litru vody natvrdo. Pak je zchladíme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny a vyjmeme žloutky, které odložíme do mísy.
  2. Křen oloupeme, omyjeme a jemně nastrouháme. Masitou žlutou papriku omyjeme, rozkrájíme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky které odložíme na ozdobu. Sladkokyselou okurku nakrájíme na plátky. Nakládané zelené a černé olivy necháme okapat. Limetku dobře omyjeme teplou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.
  3. Do mísy dáme jemný tvaroh, žloutky, tavený sýr, majonézu, sůl a smetanu. Elektrickým šlehačem vyšleháme jemný krém.
  4. Tento základní krém rozdělíme na 3 části tak, že každou budeme mít zvlášť v misce.
  5. Krém s chutí hořčice: do základního krému přimícháme 1 lžičku plnotučné hořčice, 1 lžičku nálevu ze sladkokyselých okurek a krém znovu prošleháme.
  6. Krém s chutí papriky: do základního krému přimícháme 1/2 lžičky tabasca, 1/2 lžíce paprikového krému.
  7. Krém pikantní s barevným pepřem: do základního krému přimícháme 1.5 lžičky čerstvě pomletého pepře 4 barev.
  8. Barevné krémy ozdobně nastříkáme do vydlabaných vajíček, která položíme na mísu a ozdobíme sladkokyselou okurkou, proužky papriky, olivami a plátky limetky.