Rajčatový bochník

Ingredience


Cukr krupice 1 kávová lžička
Droždí sušené 7 g
Mouka pšeničná hrubá 450 g
Rajčata sušená sterilovaná 60 g
Rajčatová pasta 2 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Tuk 1 polévková lžíce
Voda pitná 3 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Dáme do mísy cukr, kvasnice a smícháme s 8 lžícemi vody. Necháme 15 minut vzejít.
  2. Do další mísy dáme mouku a vmícháme do ní sůl, uděláme uprostřed důlek, přidáme bazalku, rajčatovou pastu, kvásek a polovinu zbývající vody. Hněteme, až vypracujeme těsto. Postupně zaléváme zbylým množstvím vody.
  3. Vál posypeme mouku a hněteme na něm těsto, dokud nebude hladké. Poté ho přikryjeme a necháme 30 minut v teple kynout, objem se nám zvýší dvakrát.
  4. Vymažeme tukem vyšší formu na pečení.
  5. Těsto vyklopíme z mísy a hněteme se sušenými rajčaty cca 3 minuty. Poté dáme těsto do formy a necháme 40 minut kynout.
  6. V předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 190°C.