Rajčatový bochník
Ingredience
Cukr krupice |
1 kávová lžička |
Droždí sušené |
7 g |
Mouka pšeničná hrubá |
450 g |
Rajčata sušená sterilovaná |
60 g |
Rajčatová pasta |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Tuk |
1 polévková lžíce |
Voda pitná |
3 dl |
-
Doba přípravy: 95 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Dáme do mísy cukr, kvasnice a smícháme s 8 lžícemi vody. Necháme 15 minut vzejít.
- Do další mísy dáme mouku a vmícháme do ní sůl, uděláme uprostřed důlek, přidáme bazalku, rajčatovou pastu, kvásek a polovinu zbývající vody. Hněteme, až vypracujeme těsto. Postupně zaléváme zbylým množstvím vody.
- Vál posypeme mouku a hněteme na něm těsto, dokud nebude hladké. Poté ho přikryjeme a necháme 30 minut v teple kynout, objem se nám zvýší dvakrát.
- Vymažeme tukem vyšší formu na pečení.
- Těsto vyklopíme z mísy a hněteme se sušenými rajčaty cca 3 minuty. Poté dáme těsto do formy a necháme 40 minut kynout.
- V předehřáté troubě pečeme 35 minut při teplotě 190°C.