Smažené lilky se zázvorem a sójovou omáčkou
Ingredience
Bazalka |
10 ks |
Česnek |
3 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 špetka |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Kmín římský |
0.5 kávová lžička |
Lilek |
8 ks |
Omáčka sójová |
1 polévková lžíce |
řepkový olej |
2 polévková lžíce |
Voda pitná |
120 ml |
Zázvor celý |
1 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Lilky překrojíme podélně na poloviny a potřeme řepkovým olejem. Rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, lilky vložíme řeznou stranou dolů a zvolna osmažíme dozlatova. Vyjmeme a uchováme teplé.
- Do pánve dáme prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, římský kmín, mleté chilli a přilijeme 1 lžíci vody. Směs vaříme, dokud česnek nezměkne. Poté vmícháme sójovou omáčku, citronovou šťávu a 110 ml vody, na mírném ohni krátce povaříme. Vložíme lilky a dusíme cca 10 minut. Většina omáčky se musí vstřebat. Posypeme lístky bazalky a ihned podáváme.