Smažené lilky se zázvorem a sójovou omáčkou

Ingredience


Bazalka 10 ks
Česnek 3 stroužek
Chilli koření mleté 1 špetka
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Kmín římský 0.5 kávová lžička
Lilek 8 ks
Omáčka sójová 1 polévková lžíce
řepkový olej 2 polévková lžíce
Voda pitná 120 ml
Zázvor celý 1 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Lilky překrojíme podélně na poloviny a potřeme řepkovým olejem. Rozehřejeme pánev s nepřilnavým povrchem, lilky vložíme řeznou stranou dolů a zvolna osmažíme dozlatova. Vyjmeme a uchováme teplé.
  2. Do pánve dáme prolisovaný česnek, strouhaný zázvor, římský kmín, mleté chilli a přilijeme 1 lžíci vody. Směs vaříme, dokud česnek nezměkne. Poté vmícháme sójovou omáčku, citronovou šťávu a 110 ml vody, na mírném ohni krátce povaříme. Vložíme lilky a dusíme cca 10 minut. Většina omáčky se musí vstřebat. Posypeme lístky bazalky a ihned podáváme.