Topinková pomazánka
Ingredience
Česnek |
200 g |
Cibule |
500 g |
Cukr krupice |
200 g |
Deko |
100 g |
Feferony |
50 g |
Ocet vinný |
200 ml |
Olej slunečnicový |
200 ml |
Paprikové lusky čerstvé |
2000 g |
Rajčata |
2000 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 20 porcí
- Rajčata omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, cibuli oloupeme, česnek očistíme. Všechnu zeleninu společně s feferonkou umeleme na masovém strojku, vložíme do hrnce, přilijeme ocet, olej, přidáme cukr a 20 minut dusíme. Přimícháme Deko, směsí naplníme menší zavařovací sklenice, uzavřeme víčky a 20 minut zavařujeme.
- Tuto pomazánku používáme na topinky nebo jako základ pikantních omáček. Sklenice s pomazánkou skladujeme v suchu a temnu.