Topinková pomazánka

Ingredience


Česnek 200 g
Cibule 500 g
Cukr krupice 200 g
Deko 100 g
Feferony 50 g
Ocet vinný 200 ml
Olej slunečnicový 200 ml
Paprikové lusky čerstvé 2000 g
Rajčata 2000 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata omyjeme, papriky zbavíme jádřinců, cibuli oloupeme, česnek očistíme. Všechnu zeleninu společně s feferonkou umeleme na masovém strojku, vložíme do hrnce, přilijeme ocet, olej, přidáme cukr a 20 minut dusíme. Přimícháme Deko, směsí naplníme menší zavařovací sklenice, uzavřeme víčky a 20 minut zavařujeme.
  2. Tuto pomazánku používáme na topinky nebo jako základ pikantních omáček. Sklenice s pomazánkou skladujeme v suchu a temnu.