Dušené hovězí s chilli papričkami
Ingredience
Hovězí kýta |
200 g |
Voda pitná |
600 ml |
Česnek |
50 g |
Chilli paprička zelená |
50 g |
Cukr krupice |
24 g |
Omáčka sójová |
100 ml |
Pórek |
10 g |
-
Doba přípravy: 120 min
-
Doba vaření: 136 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Pórek a česnek oloupeme a nasekáme tak, aby nám zbylo 12 stroužků česneku na ozdobu. Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a přivedeme k varu v hrnci s vodou. Když se voda vaří, přidáme k masu polovinu nasekaného česneku, stroužky česneku, určené na konečnou ozdobu, a pórek. Maso s nasekanou zeleninu vaříme dál na mírnějším ohni dalších 30 minut. Když je maso měkké, přilijeme do vývaru sójovou omáčku a ochutíme cukrem. Sójovou omáčku a cukr přidáme teprve tehdy, je-li maso měkké,kdybychom tyto přísady přidali dříve, maso by ztuhlo. Stroužky česneku vybereme a odložíme na konečnou úpravu jídla. Maso s přísadami vaříme dalších 30 minut, dokud se tekutina nevyvaří do poloviny. Potom přidáme do vývaru zbývající polovinu nasekaného česneku a chilli papričky a vaříme už jen 3 minuty.
- Pokrm servírujeme tak, že natrháme nebo nakrájíme maso na kousky silné asi jeden centimetr a urovnáme do servírovacích misek. Urovnané kousky masa obložíme chilli papričkami a celými stroužky česneku.
- Pokrm podáváme teplý.