Dušené hovězí s chilli papričkami

Ingredience


Hovězí kýta 200 g
Voda pitná 600 ml
Česnek 50 g
Chilli paprička zelená 50 g
Cukr krupice 24 g
Omáčka sójová 100 ml
Pórek 10 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Pórek a česnek oloupeme a nasekáme tak, aby nám zbylo 12 stroužků česneku na ozdobu. Hovězí maso důkladně propláchneme pod tekoucí vodou a přivedeme k varu v hrnci s vodou. Když se voda vaří, přidáme k masu polovinu nasekaného česneku, stroužky česneku, určené na konečnou ozdobu, a pórek. Maso s nasekanou zeleninu vaříme dál na mírnějším ohni dalších 30 minut. Když je maso měkké, přilijeme do vývaru sójovou omáčku a ochutíme cukrem. Sójovou omáčku a cukr přidáme teprve tehdy, je-li maso měkké,kdybychom tyto přísady přidali dříve, maso by ztuhlo. Stroužky česneku vybereme a odložíme na konečnou úpravu jídla. Maso s přísadami vaříme dalších 30 minut, dokud se tekutina nevyvaří do poloviny. Potom přidáme do vývaru zbývající polovinu nasekaného česneku a chilli papričky a vaříme už jen 3 minuty.
  2. Pokrm servírujeme tak, že natrháme nebo nakrájíme maso na kousky silné asi jeden centimetr a urovnáme do servírovacích misek. Urovnané kousky masa obložíme chilli papričkami a celými stroužky česneku.
  3. Pokrm podáváme teplý.