Alpská skopová žebírka

Ingredience


Cibule 350 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká T 650 30 g
Muškátový oříšek 3 g
Pepř černý mletý 3 g
Skopová žebra 600 g
Smetana 33% (šlehačka) 250 ml
Strouhanka 2 polévková lžíce
Sůl 5 g
Sýr Parmezán 50 g
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na polovině másla zprudka osmažíme. Zalijeme horkou vodou a podusíme doměkka.
  2. Zatím oloupeme,nakrájíme cibule, v malém množství vody je uvaříme doměkka a propasírujeme přes síto. Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou smícháme s cibulovou kaší, zamícháme a přilijeme smetanu. Kaše musí být hustá, proto přimícháme žloutky s polovinou sýra.
  3. Kotlety dáme na vymaštěný pekáček, potřeme cibulovou kaší, zasypeme strouhankou a sýrem, pokapeme tukem a chvíli zapečeme v troubě.