Alpská skopová žebírka
Ingredience
Cibule |
350 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
30 g |
Muškátový oříšek |
3 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Skopová žebra |
600 g |
Smetana 33% (šlehačka) |
250 ml |
Strouhanka |
2 polévková lžíce |
Sůl |
5 g |
Sýr Parmezán |
50 g |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
-
Doba přípravy: 35 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme a na polovině másla zprudka osmažíme. Zalijeme horkou vodou a podusíme doměkka.
- Zatím oloupeme,nakrájíme cibule, v malém množství vody je uvaříme doměkka a propasírujeme přes síto. Ze zbytku másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou smícháme s cibulovou kaší, zamícháme a přilijeme smetanu. Kaše musí být hustá, proto přimícháme žloutky s polovinou sýra.
- Kotlety dáme na vymaštěný pekáček, potřeme cibulovou kaší, zasypeme strouhankou a sýrem, pokapeme tukem a chvíli zapečeme v troubě.