Srnčí hřbet s čokoládou
Ingredience
Čokoláda hořká |
160 g |
Cukr moučkový |
160 g |
Cukr vanilka |
1 ks |
Kypřicí prášek do pečiva |
2 kávová lžička |
Mandle mleté |
160 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Mléko polotučné |
2 polévková lžíce |
Mouka polohrubá |
80 g |
Pudinkový prášek - čokoládový |
1 ks |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Čokoláda na vaření |
30 g |
Kokosová smetana |
1 kávová lžička |
Mandle |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 30 porcí
- Do kuchyňského šlehače vložíme máslo a spustíme na nejvyšší rychlost. Máslo vyšleháme do pěny, přisypeme k němu vanilkový cukr a špetku soli, opět šleháme, dokud není pěna hladká.
- Dál vyklepneme do šlehače postupně všechna tři vejce, vysypeme nastrouhanou hořkou čokoládu. Mouku v misce smícháme s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. Do misky s vyšlehaným máslem střídavě postupně vléváme mléko a po částech sypeme mouku, přičemž těstovou hmotu stále šleháme přibližně střední rychlostí. Naposledy vmícháme nastrouhané mandle.
- Připravíme pečící formu srnčí hřbet o rozměrech 30 x 11 cm. Vymažeme ji tukem, vysypeme polohrubou moukou a vlijeme dovnitř formy hotové těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C. Na prostřední příčku trouby zasuneme rošt a na něj položíme formu s těstem. Pečeme asi 50 minut. Hotový srnčí hřbet opatrně vyklopíme. Necháme stranou, aby koláč úplně vychladl a připravíme polevu.
- Čokoládu nalámeme na drobné kousky a vložíme do misky. Přidáme k ní kokosovou pastu a misku vložíme do vodní lázně. Zahříváme, dokud se obojí nerozpustí, a mícháme, aby se vytvořila hladká hmota. Rozehřátou polevou přelijeme srnčí hřbet a na závěr posypeme sekanými mandlemi.