Srnčí hřbet s čokoládou

Ingredience


Čokoláda hořká 160 g
Cukr moučkový 160 g
Cukr vanilka 1 ks
Kypřicí prášek do pečiva 2 kávová lžička
Mandle mleté 160 g
Máslo čerstvé 150 g
Mléko polotučné 2 polévková lžíce
Mouka polohrubá 80 g
Pudinkový prášek - čokoládový 1 ks
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Čokoláda na vaření 30 g
Kokosová smetana 1 kávová lžička
Mandle 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do kuchyňského šlehače vložíme máslo a spustíme na nejvyšší rychlost. Máslo vyšleháme do pěny, přisypeme k němu vanilkový cukr a špetku soli, opět šleháme, dokud není pěna hladká.
  2. Dál vyklepneme do šlehače postupně všechna tři vejce, vysypeme nastrouhanou hořkou čokoládu. Mouku v misce smícháme s práškem do pečiva a pudinkovým práškem. Do misky s vyšlehaným máslem střídavě postupně vléváme mléko a po částech sypeme mouku, přičemž těstovou hmotu stále šleháme přibližně střední rychlostí. Naposledy vmícháme nastrouhané mandle.
  3. Připravíme pečící formu srnčí hřbet o rozměrech 30 x 11 cm. Vymažeme ji tukem, vysypeme polohrubou moukou a vlijeme dovnitř formy hotové těsto. Předehřejeme troubu na 200 °C. Na prostřední příčku trouby zasuneme rošt a na něj položíme formu s těstem. Pečeme asi 50 minut. Hotový srnčí hřbet opatrně vyklopíme. Necháme stranou, aby koláč úplně vychladl a připravíme polevu.
  4. Čokoládu nalámeme na drobné kousky a vložíme do misky. Přidáme k ní kokosovou pastu a misku vložíme do vodní lázně. Zahříváme, dokud se obojí nerozpustí, a mícháme, aby se vytvořila hladká hmota. Rozehřátou polevou přelijeme srnčí hřbet a na závěr posypeme sekanými mandlemi.