Tykev s koprem na smetaně

Ingredience


Cibule 1 ks
Kopr čerstvý 100 g
Máslo čerstvé 40 g
Mouka polohrubá 30 g
Ocet kvasný lihový 20 ml
Smetana 12% (konzumní) 2 dl
Sůl 10 g
Tykev 1.5 kg
Voda pitná 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Tykev oloupeme, rozpůlíme, vnitřek se semínky vydlabeme a dužinu nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy, posolíme a necháme 30 minut pustit šťávu. Zatím na rozpáleném másle osmahneme cibuli nadrobno, přidáme třetinu nasekaného kopru a lehce orestujeme. Podlijeme vodou, octem, přidáme tykev bez šťávy, kterou pustila, a zakryté necháme dusit doměkka. Osolíme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a necháme povařit do zhoustnutí. Nakonec přidáme zbytek nasekaného kopru.