Tykev s koprem na smetaně
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Kopr čerstvý |
100 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Mouka polohrubá |
30 g |
Ocet kvasný lihový |
20 ml |
Smetana 12% (konzumní) |
2 dl |
Sůl |
10 g |
Tykev |
1.5 kg |
Voda pitná |
2 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Tykev oloupeme, rozpůlíme, vnitřek se semínky vydlabeme a dužinu nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy, posolíme a necháme 30 minut pustit šťávu. Zatím na rozpáleném másle osmahneme cibuli nadrobno, přidáme třetinu nasekaného kopru a lehce orestujeme. Podlijeme vodou, octem, přidáme tykev bez šťávy, kterou pustila, a zakryté necháme dusit doměkka. Osolíme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a necháme povařit do zhoustnutí. Nakonec přidáme zbytek nasekaného kopru.