Telecí kotlety se smetanovou omáčkou s mandlemi
Ingredience
Mandle |
50 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
30 g |
Muškátový oříšek |
1.5 špetka |
Pepř černý mletý |
2 špetka |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Smetana 33% (šlehačka) |
200 ml |
Sůl |
0.25 kávová lžička |
Telecí kotlety |
4 ks |
Vývar drůbeží |
200 ml |
Žampiony čerstvé |
120 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Telecí kotlety osolíme a opepříme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme, petrželovou nať na jemno nasekáme, muškátový oříšek nastrouháme.
- Kotlety osmažíme na másle z obou stran dozlatova, přeložíme na talíř a držíme na teple.
- Do výpeku vložíme žampiony a na mírném plameni za občasného míchání smažíme 3 minuty. Poté vmícháme mouku, orestujeme a zašleháme vývar se smetanou. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Po 5 minutách vmícháme mandle a ještě 10 minut povaříme.
- Kotlety podáváme přelité omáčkou, kterou posypeme petrželovou natí a malou špetkou muškátového oříšku.