Telecí kotlety se smetanovou omáčkou s mandlemi

Ingredience


Mandle 50 g
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká 30 g
Muškátový oříšek 1.5 špetka
Pepř černý mletý 2 špetka
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Smetana 33% (šlehačka) 200 ml
Sůl 0.25 kávová lžička
Telecí kotlety 4 ks
Vývar drůbeží 200 ml
Žampiony čerstvé 120 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Telecí kotlety osolíme a opepříme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, mandle spaříme, oloupeme a nahrubo nasekáme, petrželovou nať na jemno nasekáme, muškátový oříšek nastrouháme.
  2. Kotlety osmažíme na másle z obou stran dozlatova, přeložíme na talíř a držíme na teple.
  3. Do výpeku vložíme žampiony a na mírném plameni za občasného míchání smažíme 3 minuty. Poté vmícháme mouku, orestujeme a zašleháme vývar se smetanou. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme. Po 5 minutách vmícháme mandle a ještě 10 minut povaříme.
  4. Kotlety podáváme přelité omáčkou, kterou posypeme petrželovou natí a malou špetkou muškátového oříšku.