Marinované pečené telecí kotlety

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 50 g
Olej olivový 4 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Rajčata 8 ks
Rozmarýn sušený 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Telecí kotlety 4 ks
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Česnek rozdrtíme, vybereme menší tvrdá rajčata a zlehka do nich nařízneme ostrým nožek kříž.
  2. V míse rozmícháme olej s vínem, solí, pepřem, česnekem a promnutým rozmarýnem. Marinádou potřeme kotlety po obou stranách a na 3 hodiny kotlety do marinády ponoříme. Pod fólií necháme marinovat v chladničce. Během marinování maso občas obrátíme.
  3. Pekáč vytřeme máslem, vložíme do něj marinované kotlety, obložíme rajčaty, která zakapeme marinádou (zbude-li nám, přelijeme jí kotlety). Maso pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Hned podáváme.