Marinované pečené telecí kotlety
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
50 g |
Olej olivový |
4 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Rajčata |
8 ks |
Rozmarýn sušený |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Telecí kotlety |
4 ks |
Víno bílé |
100 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Česnek rozdrtíme, vybereme menší tvrdá rajčata a zlehka do nich nařízneme ostrým nožek kříž.
- V míse rozmícháme olej s vínem, solí, pepřem, česnekem a promnutým rozmarýnem. Marinádou potřeme kotlety po obou stranách a na 3 hodiny kotlety do marinády ponoříme. Pod fólií necháme marinovat v chladničce. Během marinování maso občas obrátíme.
- Pekáč vytřeme máslem, vložíme do něj marinované kotlety, obložíme rajčaty, která zakapeme marinádou (zbude-li nám, přelijeme jí kotlety). Maso pečeme v předehřáté troubě asi 20 minut. Hned podáváme.