Kořeněné ragú ze zajíce

Ingredience


Cibule 2 ks
Mouka pšeničná hladká 2 polévková lžíce
Mrkev kořen 200 g
Olej rostlinný 150 ml
Paprika mletá sladká 0.5 polévková lžíce
Paprika zelená 3 ks
Pepř černý mletý 0.25 kávová lžička
Sůl 2 kávová lžička
Voda pitná 200 ml
Zaječí maso 2.5 kg
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěného, omytého a osušeného zajíce rozkrájíme na 6 porcí a zaprášíme moukou, papriky zbavíme semen a nakrájíme na čtvrtky, cibule rozkrájíme na měsíčky, očištěné mrkve rozpůlíme a nakrájíme na špalíky.
  2. Na rozpáleném oleji zhruba 5 minut ze všech stran smažíme porce zajíce. Poté sejmeme ze sporáku a odebereme tolik tuku, aby zbyly dvě lžíce. Porce zasypeme solí a kořením, přelijeme vodou a pod poklicí dusíme 2 hodiny. V průběhu dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Po dvou hodinách přidáme k masu zeleninu i s cibulí a dusíme ještě asi 10 minut.
  3. Porce zajíce podáváme se šťávou i zeleninou.