Kořeněné ragú ze zajíce
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Mouka pšeničná hladká |
2 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
200 g |
Olej rostlinný |
150 ml |
Paprika mletá sladká |
0.5 polévková lžíce |
Paprika zelená |
3 ks |
Pepř černý mletý |
0.25 kávová lžička |
Sůl |
2 kávová lžička |
Voda pitná |
200 ml |
Zaječí maso |
2.5 kg |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 135 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Očištěného, omytého a osušeného zajíce rozkrájíme na 6 porcí a zaprášíme moukou, papriky zbavíme semen a nakrájíme na čtvrtky, cibule rozkrájíme na měsíčky, očištěné mrkve rozpůlíme a nakrájíme na špalíky.
- Na rozpáleném oleji zhruba 5 minut ze všech stran smažíme porce zajíce. Poté sejmeme ze sporáku a odebereme tolik tuku, aby zbyly dvě lžíce. Porce zasypeme solí a kořením, přelijeme vodou a pod poklicí dusíme 2 hodiny. V průběhu dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Po dvou hodinách přidáme k masu zeleninu i s cibulí a dusíme ještě asi 10 minut.
- Porce zajíce podáváme se šťávou i zeleninou.