Jehněčí špízy s rajčatovým pestem

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Chilli paprička 1 kávová lžička
Cibule 2 ks
Jehněčí kýta 600 g
Olej olivový 0.25 l
Olej rostlinný 5 polévková lžíce
Oregano sušené 1 kávová lžička
Oříšky piniové 80 g
Paprika červená 2 ks
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 2 špetka
Rajčata 150 g
Sýr Parmezán 70 g
Tymián čerstvý 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušená rajčata vaříme ve vodě 5 minut, slijeme, necháme okapat a vychladit. Piniová semena restujeme na suché pánvi. Parmezán jemně nastrouháme. Česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rajčata s piniovými semeny jemně nasekáme a umícháme s parmezánem, česnekem, tymiánem a olivovým olejem do hladké pasty. Pastu opepříme a uložíme do chladničky.
  2. Jehněčí kýtu zbavíme tuku a šlach a nakrájíme na sousta. Cibule oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Paprikové lusky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semen a bílých vnitřků a nakrájíme na větší kousky.
  3. Všechny přísady střídavě napichujeme na špejli. Celkem 4 špízy. Smícháme 5 polévkových lžic oleje s oreganem, chilli a mletou paprikou, dobře promícháme a v připravené marinádě špízy pomáčíme. Na pánvi rozpálíme okapaný olej a na něm opékáme špízy při střední teplotě 15 minut. Nakonec špízy osolíme a podáváme s pestem.