Zelné řízky
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Klobása vepřová |
200 g |
Olej rostlinný |
1 dl |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Sádlo škvařené |
50 g |
Strouhanka |
100 g |
Sůl |
10 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Zelí hlávkové bílé |
800 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, největší listy uchováme na zabalení. Zelí pozvolna dusíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou klobásu. Zelné listy necháme přejít varem v osolené vodě, rozložíme na pracovní desce a vyrovnáme. K dušenému zelí s klobásou vmícháme papriku, prolisovaný česnek, vejce a strouhanku, vytvoříme kompaktní hmotu. Na rozložené listy dáme porci směsi, listy zavineme a omotáme nití. Osmažíme na rozpáleném oleji.