Zelné řízky

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Klobása vepřová 200 g
Olej rostlinný 1 dl
Paprika mletá sladká 20 g
Pepř černý mletý 5 g
Sádlo škvařené 50 g
Strouhanka 100 g
Sůl 10 g
Vejce slepičí 1 ks
Zelí hlávkové bílé 800 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, největší listy uchováme na zabalení. Zelí pozvolna dusíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou klobásu. Zelné listy necháme přejít varem v osolené vodě, rozložíme na pracovní desce a vyrovnáme. K dušenému zelí s klobásou vmícháme papriku, prolisovaný česnek, vejce a strouhanku, vytvoříme kompaktní hmotu. Na rozložené listy dáme porci směsi, listy zavineme a omotáme nití. Osmažíme na rozpáleném oleji.