Nákyp kokosový se smetanou

Ingredience


Cukr krystal 125 g
Cukr moučkový 1.5 polévková lžíce
Kokos - mletý (Kopra) 1 polévková lžíce
Kokosová moučka 90 g
Kokosové mléko 2 polévková lžíce
Smetana 12% (konzumní) 3 dl
Vaječný žloutek slepičí 2 ks
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 4.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Připravíme misky z varného skla - 8 kusů. Do malého hrnce nasypeme krystalový cukr a vodu, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme, až se směs zabarví do zlatohnědé barvy.
  2. Hrnec odstavíme a jeho dno dáme do nádoby se studenou vodou. Na dno připravených varných misek nalijeme karamel.
  3. Do hrnce, ve kterém jsme připravovali karamel, přidáme vodu, kokos a zahříváme, dokud se kokos nerozpustí. Do misky dáme celá vejce, žloutky, moučkový cukr a našleháme. Přidáme horké kokosové mléko a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme smetanu a přecedíme směs do džbánku.
  4. Misky dáme do pekáče a nalijeme do pekáče studenou vodu, aby dosahovala do poloviny misek. Do misek s karamelem nalijeme směs na nákyp, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme při 150 stupních Celsia 40 minut.
  5. Poté vyndáme misky z trouby, dáme vychladnout a poté je dáme přes noc do lednice.
  6. Při podávání je vyklopíme na talíř a podáváme posypané kokosem.