Nákyp kokosový se smetanou
Ingredience
Cukr krystal |
125 g |
Cukr moučkový |
1.5 polévková lžíce |
Kokos - mletý (Kopra) |
1 polévková lžíce |
Kokosová moučka |
90 g |
Kokosové mléko |
2 polévková lžíce |
Smetana 12% (konzumní) |
3 dl |
Vaječný žloutek slepičí |
2 ks |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
4.5 dl |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Připravíme misky z varného skla - 8 kusů. Do malého hrnce nasypeme krystalový cukr a vodu, zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Povaříme, až se směs zabarví do zlatohnědé barvy.
- Hrnec odstavíme a jeho dno dáme do nádoby se studenou vodou. Na dno připravených varných misek nalijeme karamel.
- Do hrnce, ve kterém jsme připravovali karamel, přidáme vodu, kokos a zahříváme, dokud se kokos nerozpustí. Do misky dáme celá vejce, žloutky, moučkový cukr a našleháme. Přidáme horké kokosové mléko a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Přimícháme smetanu a přecedíme směs do džbánku.
- Misky dáme do pekáče a nalijeme do pekáče studenou vodu, aby dosahovala do poloviny misek. Do misek s karamelem nalijeme směs na nákyp, přikryjeme alobalem a v předehřáté troubě pečeme při 150 stupních Celsia 40 minut.
- Poté vyndáme misky z trouby, dáme vychladnout a poté je dáme přes noc do lednice.
- Při podávání je vyklopíme na talíř a podáváme posypané kokosem.