Zapečené mleté maso Terina

Ingredience


Vepřové maso mleté 800 g
Česnek 5 stroužek
Chléb konzumní 300 g
Cibule 500 ml
Pepř černý mletý 5 ml
Petržel - nať 60 ml
Pistácie pražené 100 g
Sherry brandy 80 ml
Slanina vepřová 150 g
Sůl 2 kávová lžička
Šunka dušená 100 g
Švestky sušené 75 g
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 125 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mleté maso pečlivě smícháme s dvěma vejci, brandy, pistáciovými oříšky, na kostičky nakrájeným chlebem, cibulí, sušenými švestkami, šunkou, drceným česnekem, pokrájenou petrželkou. To vše dochutíme mletým pepřem. Takto vzniklou masovou směsí rovnoměrně naplníme pekáček, který jsem vyložili nakrájenými plátky slaniny. Navrch masové směsi poklademe zbylé plátky slaniny. Zaplněný pekáček vložíme do pekáče většího, který je naplněn asi 1 cm vody, a ten vložíme do trouby, předem rozehřáté na 180 stupňů Celsia. Při této teplotě pečeme asi 70 minut nebo do doby, kdy při propíchnutí vytéká z masové směsi již jen čirá šťáva. Po upečení slijeme přebytečnou šťávu, směs vyklopíme z pekáčku na vhodnou nádobu a zakryjeme potravinářskou fólií. Vložíme na nejchladnější místo do lednice a necháme rychle ztuhnout. Po zchladnutí nakrájíme na plátky a servírujeme.