Slavnostní maďarský salát
Ingredience
Brambory |
300 g |
Citrony |
1 ks |
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované |
120 g |
Okurky nakládané |
120 g |
Omáčka tatarská |
250 ml |
Paprika zelená |
120 g |
Pepř černý mletý |
6 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Rajčata |
200 g |
Salát hlávkový |
2 ks |
Sůl |
9 g |
Vejce slepičí |
3 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme, vložíme do mísy. Přidáme nakrájené kyselé okurky, rajčata, papriky, slité vychladlé brambory, sterilované fazolky. Nakonec natrháme na menší kusy hlávkový salát, pár listů ponecháme na ozdobení. Suroviny v míse promícháme, osolíme, opepříme a přidáme tatarskou omáčku. Salát přendáme do servírovací mísy, ozdobíme kolečky citronu, listy hlávkového salátu a snítkou petrželky.