Slavnostní maďarský salát

Ingredience


Brambory 300 g
Citrony 1 ks
Fazolky ve slaném nálevu - sterilované 120 g
Okurky nakládané 120 g
Omáčka tatarská 250 ml
Paprika zelená 120 g
Pepř černý mletý 6 g
Petržel kudrnka 50 g
Rajčata 200 g
Salát hlávkový 2 ks
Sůl 9 g
Vejce slepičí 3 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme, vložíme do mísy. Přidáme nakrájené kyselé okurky, rajčata, papriky, slité vychladlé brambory, sterilované fazolky. Nakonec natrháme na menší kusy hlávkový salát, pár listů ponecháme na ozdobení. Suroviny v míse promícháme, osolíme, opepříme a přidáme tatarskou omáčku. Salát přendáme do servírovací mísy, ozdobíme kolečky citronu, listy hlávkového salátu a snítkou petrželky.