Skopové v rajské omáčce

Ingredience


Chléb konzumní 30 g
Cibule 100 g
Mouka pšeničná hladká T 650 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 3 g
Rajčata 400 g
Sardelová pasta 10 g
Skopové maso přední 600 g
Slanina vepřová 3 dkg
Sůl 5 g
Tuk 30 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z tuku a mouky usmažíme světlou jíšku. Skopové maso pokrájené na větší kusy osolíme, dáme do hrnce spolu s pokrájenou slaninou, cibulí, rajčaty, sardelovou pastou a chlebovou kůrkou. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou, podle potřeby naředíme. Přecedíme, provaříme, vyvařený tuk z povrchu sundáme a vrátíme maso.