Skopové v rajské omáčce
Ingredience
Chléb konzumní |
30 g |
Cibule |
100 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rajčata |
400 g |
Sardelová pasta |
10 g |
Skopové maso přední |
600 g |
Slanina vepřová |
3 dkg |
Sůl |
5 g |
Tuk |
30 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Z tuku a mouky usmažíme světlou jíšku. Skopové maso pokrájené na větší kusy osolíme, dáme do hrnce spolu s pokrájenou slaninou, cibulí, rajčaty, sardelovou pastou a chlebovou kůrkou. Zalijeme vodou a dusíme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu zahustíme jíškou, podle potřeby naředíme. Přecedíme, provaříme, vyvařený tuk z povrchu sundáme a vrátíme maso.