Kapr pečený s rýží

Ingredience


Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Kapr obecný 1500 g
Máslo čerstvé 80 g
Paprika mletá sladká 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rýže dušená 250 g
Smetana 12% (konzumní) 500 ml
Sůl 1 kávová lžička
Vegeta 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí a necháme asi 2 hodiny v chladničce.
  2. Pekáč vymažeme částí másla, urovnáme do něj porce kapra, zaprášíme mletou paprikou a obložíme vařenou nebo dušenou rýží.
  3. Polovinu smetany rozmícháme s hořčicí a vegetou. Směsí zalijeme kapra i rýži, obložíme plátky zbylého másla a přikryjeme druhým pekáčem.
  4. Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut a během pečení přeléváme zbylou smetanou.
  5. Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.