Kapr pečený s rýží
Ingredience
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Kapr obecný |
1500 g |
Máslo čerstvé |
80 g |
Paprika mletá sladká |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rýže dušená |
250 g |
Smetana 12% (konzumní) |
500 ml |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vegeta |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou se solí a necháme asi 2 hodiny v chladničce.
- Pekáč vymažeme částí másla, urovnáme do něj porce kapra, zaprášíme mletou paprikou a obložíme vařenou nebo dušenou rýží.
- Polovinu smetany rozmícháme s hořčicí a vegetou. Směsí zalijeme kapra i rýži, obložíme plátky zbylého másla a přikryjeme druhým pekáčem.
- Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut a během pečení přeléváme zbylou smetanou.
- Při podávání posypeme každou porci nasekanou petrželkou.