Grilované plněné karbanátky

Grilované plněné karbanátky - obrázek

Ingredience


Cibule 1 ks
Hořčice plnotučná 1 polévková lžíce
Hovězí maso mleté 1 kg
Mléko polotučné 100 ml
Olej olivový 1 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 1 kávová lžička
Strouhanka 150 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Ementál (Primátor) 80 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme a smícháme v misce s hořčicí.
  2. Mleté maso vidličkou rozmícháme, přidáme cibuli, sůl, pepř, petrželku, strouhanku a mléko. Masovou směs rozdělíme na 6 dílů, vytvoříme koule, do každé uděláme navlhčeným prstem hluboký otvor, naplníme sýrem s hořčicí, otvor uzavřeme a zlehka utvoříme karbanátky.
  3. Karbanátky klademe na olejem potřený rošt a z každé strany grilujeme zhruba 5 minut.