Grilované plněné karbanátky
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Hořčice plnotučná |
1 polévková lžíce |
Hovězí maso mleté |
1 kg |
Mléko polotučné |
100 ml |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
150 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Ementál (Primátor) |
80 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli nakrájíme nadrobno, sýr nastrouháme a smícháme v misce s hořčicí.
- Mleté maso vidličkou rozmícháme, přidáme cibuli, sůl, pepř, petrželku, strouhanku a mléko. Masovou směs rozdělíme na 6 dílů, vytvoříme koule, do každé uděláme navlhčeným prstem hluboký otvor, naplníme sýrem s hořčicí, otvor uzavřeme a zlehka utvoříme karbanátky.
- Karbanátky klademe na olejem potřený rošt a z každé strany grilujeme zhruba 5 minut.