Králík podle mnicha

Ingredience


Celer bulvový 120 g
Česnek 1 stroužek
Cibule 120 g
Králík 800 g
Máslo čerstvé 30 g
Mrkev kořen 120 g
Pepř černý mletý 3 g
Petržel kořen 100 g
Rozmarýn čerstvý 10 g
Sůl 5 g
Tuk 40 g
Víno červené 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na kusy, osolíme, opepříme, osmažíme na tuku, přisypeme pokrájenou cibuli a krátce osmahneme.
  2. Vložíme na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, zalijeme červeným vínem, drceným česnekem, přidáme kousek rozmarýnu a 30 minut dusíme. Hotové maso vyndáme, šťávu přecedíme, přidáme kousek čerstvého másla a provaříme.