Králík podle mnicha
Ingredience
Celer bulvový |
120 g |
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
120 g |
Králík |
800 g |
Máslo čerstvé |
30 g |
Mrkev kořen |
120 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Petržel kořen |
100 g |
Rozmarýn čerstvý |
10 g |
Sůl |
5 g |
Tuk |
40 g |
Víno červené |
200 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králíka očistíme, omyjeme, rozsekáme na kusy, osolíme, opepříme, osmažíme na tuku, přisypeme pokrájenou cibuli a krátce osmahneme.
- Vložíme na kostičky pokrájenou mrkev, celer, petržel, zalijeme červeným vínem, drceným česnekem, přidáme kousek rozmarýnu a 30 minut dusíme. Hotové maso vyndáme, šťávu přecedíme, přidáme kousek čerstvého másla a provaříme.