Králík na šalvěji

Ingredience


Česnek 8 stroužek
Citrony 1 ks
Králík 800 g
Máslo čerstvé 40 g
Pepř černý mletý 3 g
Rozmarýn sušený 4 g
Šalvěj čerstvá 10 g
Sůl 5 g
Tuk 40 g
Víno bílé 1 dl
Vývar drůbeží 2 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Králíka očistíme a nasekáme na kusy. Osolené opepřené porce prudce osmažíme na tuku po obou stranách, poté přidáme oloupaný česnek, snítku rozmarýnu, šalvěje, zalijeme bílým vínem, vývarem a dusíme 30 minut. Z citronu oloupeme kůru a vykrájíme filety, které i se šťávou vložíme ke králíkovi, dál pomalu dusíme. Hotové maso vyndáme, šťávu scedíme,
  2. vložíme čerstvé máslo, provaříme a dochutíme.