Králík na šalvěji
Ingredience
Česnek |
8 stroužek |
Citrony |
1 ks |
Králík |
800 g |
Máslo čerstvé |
40 g |
Pepř černý mletý |
3 g |
Rozmarýn sušený |
4 g |
Šalvěj čerstvá |
10 g |
Sůl |
5 g |
Tuk |
40 g |
Víno bílé |
1 dl |
Vývar drůbeží |
2 dl |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Králíka očistíme a nasekáme na kusy. Osolené opepřené porce prudce osmažíme na tuku po obou stranách, poté přidáme oloupaný česnek, snítku rozmarýnu, šalvěje, zalijeme bílým vínem, vývarem a dusíme 30 minut. Z citronu oloupeme kůru a vykrájíme filety, které i se šťávou vložíme ke králíkovi, dál pomalu dusíme. Hotové maso vyndáme, šťávu scedíme,
- vložíme čerstvé máslo, provaříme a dochutíme.